Kärki: Totuus kotihoidontuesta yllättää

Televisiossa uutisoitiin näyttävästi, mihin Suomessa painottuu lasten kotihoidon tuki. Näytetyn kartan mukaan kotihoidon tukea saavia olisi eniten Keskustan pääkannatusalueilla. On hämmästyttävää, kuinka kevein perustein kyseinen virheellinen uutinen oli valmisteltu. Asian tarkempi tutkinta osoittaa ihan muuta. Helsinki, Espoo, Vantaa ja Tampere ovat ylivoimaisesti kärjessä, kun lasketaan kotihoidon tukea saavien perheiden lukumäärää.

Peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) teki kiitettävän ratkaisun perheiden ja lasten näkökulmasta katsottuna keskeyttäessään asian valmistelun. Valmisteilla ollut perhevapaamalli  olisi toteutuessaan  heikentänyt pienituloisten lapsiperheiden taloudellista asemaa merkittävästi, olisi kohdistunut kahteen kolmasosaan lapsiperheistä ja rajoittanut perheiden omia valinnanmahdollisuuksia lastenhoitomuotojen valinnassa.

Keskustalainen Kalle Kiili kirjoitti tuoreeltaan Aamulehdessä palstalla kotihoidon tuesta niin ansiokkaan kirjoituksen, että leikkasin sen talteen. Kannattaa lukea uudestaan.

Mikko Kärki

Comments are closed.

  • Seuraa ja tykkää!